2008-11-28

Säsongstart och Ikea

I dag öppnade alla liftsystemen här i närheten för säsongen. Marco steg upp i ottan, klädde på sig skidkläder och var antagligen först upp i liften.

Jag och Axel roade oss med Ikea. Vi lyckades knipa åt oss en av de berömda svenska julskinkorna - färdigkokt och fryst- innan de tog slut. Det är första året vi testar denna företeelse, men ryktet säger att de ska vara helt okej. Nu skulle man bara hitta någonstans där man kan få tag i vörtbröd framöver också. Men först ska vi en sväng till Sverige så vi kanske kan äta oss trötta på det där.

2008-11-26

Djurparken

Idag hade vi, som varje onsdag, heldag på djurparken med svenska kompisar. Nu på vintern är där nästan tomt så vi har parken, djuren och lekplatserna för oss själva. Just idag var det kallt och soligt så det var jätteskönt att vara ute hela dagen.

2008-11-24

Måndag

Klassisk måndag:
På förmiddagen hade jag italienskaundervisning medan Marco och Axel var i badhuset med Marcus och Leo. Efter lunchen åkte jag och Axel till inomhuslekplatsen och träffade Petra, Kate och Jack. Kate och Axel var som alltid supersöta ihop och kramades, pussades och höll till och med varandra i handen när de åkte rutschkana.
Nu stundar kycklingsallad och italienskaplugg.

2008-11-23

Kärlek


Aj, aj, aj

Axel åkte lite för fort, och snett, med pulkan och körde rakt in under ett träd. Aj, aj, aj. Då ser man ut så här sedan:

Kringlor och pulkaåkning

Nu på förmiddagen har jag och Axel bakat vaniljkringlor medan Marco har storstädat.
Leo och Marcus är på väg hit för pulkaåkning, så jag har just klätt på Axel alla vinterkläder så han kunde gå ut i snön. Han ser så stor ut när han knallar iväg mot backen med sin pulka på släp.

2008-11-22

Första snön















Någon halvmeter snö blev det inte, men tillräckligt för att Marco och Axel kunde åka pulka hela förmiddagen. Jag fick sovmorgon och fixade sedan varm choklad och tände en brasa tills de kom in.
Nu vid lunchtid började det blåsa och snöa igen så det blir nog ytterligare ett lager härlig snö under eftermiddagen.

2008-11-21

Alpväder

Jag kommer aldrig sluta bejubla vädret i den här delen av världen!
Härom veckan satt vi ute solskenet i bara t-shirt. Idag är det storm, åskoväder och snön fullständigt piskar mot marken. En halvmeter snö är utlovat bara i eftermiddag. Marco är lycklig och har redan köpt sitt säsongskort till skidanläggningarna i regionen. Axel ska få plocka ut sin pulka imorgon. Själv ser jag fram emot att åka längdskidor igen.