2008-12-26

Jul i Peschiera

Julen firades vid Gardasjön med italienska delen av släkten i år.
Det är... ansträngande. Hur vänliga, glada, översvallande, generösa och positiva de än är så blir det rätt intensivt. Höjdpunkten var väl när vi var 14 personer som skulle dricka julkaffe tillsammans. Jag är helt slut efter sådana tillställningar.

En dag överraskade avärfar med att ha bokat bord på tjusig restaurang inne i Verona. För oss alla - inklusive Axel så klart. Axel var måttligt imponerad av de vita dukarna, exklusiva porslinet och dyra vinerna. Men han tyckte det var kul att kasta potatis. Plötsligt greppade han en bit, slängde sig runt i stolen och hivade blixtsnabbt iväg en potatis. Den hamnade precis på kavajslaget på en äldre herre och fastnade där. Mannen i fråga märkte inget, men det gjorde hans sällskap. Det rådde inget större tvivel om vem i lokalen som var den skyldige, så Marco fick göra sin faderliga plikt och gå och be om ursäkt - och plocka bort potatisen från kavajen. Svärföräldrarna var upprörda, men jag och Marco fnissade lite inombords. Det VAR ju faktiskt rätt kul.

På julafton flydde vi till Gardaland som var julpyntat och otroligt mysigt. Vi åkte karuseller, gick på barnteater, tittade på jultomtar, lyssnade på julmusik och hade en jätteskön dag, bara vi tre. En höjdare faktiskt!

En jordbävning satte lite extra spänning på tillvaron en eftermiddag. Skitläskigt! Särskilt när man befinner sig på fjärde våningen. Hela huset skakade och gungade enormt, så det var ingen tvekan om vad som hände. 5,2 uppmättes den tydligen till, så det var lite krut i den.

Nu är det ialla fall VÄLDIGT skönt att vara hemma igen och VÄLDIGT skönt att det dröjer ett år till nästa jul.

2008-12-19

Snögubbe och luciafirande

Förmiddag:


Eftermiddag:
Luciafirande med svenska lekgruppen.

Julmarknad

Igår var vi på julmarknad. Bayerska sådana innehåller glühwein, bratwurst, karuseller och ompa-ompa. Axel var mest förtjust i de två sistnämnda.


2008-12-18

Hardcore pulkaåkning

Axel har fått en dos hardcore pulkaåkning. Först en premiärtur med gondollift och sedan pulka nedför den 8 km långa rodelbanan. Picknick i snön efter det och sedan en tur till.
Lyckan var fullständig!







3:e advent

Lussekatterna är bakade och granen är klädd! När allt var färdigt för att sätta i stickkontakten och skåda underverket visade det sig naturligtvis att våra fina ljus gått sönder. Måste alltså köpa nya ljus, ta ut de gamla och sätta in de nya. Hur många gånger har man lust att klä en gran? Samma gran. Hmpf...

2008-12-13

Välkomna!

Välkomna till världen, Oskar och Benjamin!

Lena och Liselotte har fött sina söner nu och jag har hört de båda underverken pipa och gny lite i telefon. Så sött!
Det är en underbar tid att just ha fått en liten prins. Jag minns. Och det underbara bara fortsätter och fortsätter och fortsätter...

Grattis till era pojkar!

Lucia

Idag saknar jag Sverige. Lite.
Jag saknar högtidligt luciafirande med sång och glögg och lussekatter och fest. Här blev det ingenting av den varan. Axel har ingen stjärngossedräkt, jag har inget lucialinne, det har inte bakats några lussekatter och Marco hade nog ändå uppskattat underlig svensk skönsång på morgonkvisten.

Istället åkte vi och köpte julgran. Som i "Buby" påpekar Axel hela tiden. Ja, precis som Barnen i Bullerbyn gör i boken. Granen står på plats i vardagsrummet, men än så länge oklädd. Imorgon ska ljus, kulor och glitter på plats. Och möjligen bakar jag lussekatter också.

2008-12-12

Vilde

Axels nyfikenhet och upptäckarglädje mattas inte av. Här är senaste bedrifterna:

I förrgår drog han ut allt toapapper på en ny rulle. För att se hur mycket det fanns, antar jag. Sedan stoppade han i allt papper i toaletten. Jo, för det är ju faktiskt där det ska vara.

Igår hittade han ett nyöppnat spaghettipaket och hällde ut det på golvet. Sedan lekte vi plockepinn.

Idag släppte maken lös honom i affären och tittade åt ett annat håll. Axel hann leta upp årets största chokladtomte och till hälften strippa honom på foliepappret. Smart drag för att tvinga föräldrarna att köpa chokladtomte.

2008-12-07

2:a advent hemma i Bayern

1:a advent i Sverige

1:a advent firades med julmat, släkt, tomte och julklappar. Så blir det när man ska fira själva julen i Italien hos svärföräldrarna. Nu känns det nästan som om julen är över och jag är redo för nyårsfirande.

Lilla brorsdottern Vendela var 14 dagar och så söt och fin, men sov naturligtvis mest. Nästa jul, när vi ska fira i Sverige, kommer det nog vara full fart på henne.

Vi hann träffa Lena & Anders samt Liselotte & Al som allihop väntade spänt på förlossning efterssom de var 10 resp 14 dagar över tiden. Lena födde en liten kille samma dag som vi åkte hem så honom missade vi precis. Vi träffade även nyblivna sambon Gilla och hennes Rizwan som var en väldigt trevlig bekantskap. Bra kille! Honom tar vi! :-)
En kväll åkte vi ut till Anna, Robban & David och tittade på deras nya gård. Mysigt och julfint!

Nu är det lite skönt att vara hemma igen. Idag har vi satt upp julgardiner och gjort julfint hemma. Marco och Axel åkte just iväg upp till bergen för att åka pulka och jag ligger på soffan och äter svensk egenimporterad kexchoklad.
Borta bra, men hemma bäst! :-)