2011-03-23

Piratkalas med skattjakt

Vi har en svensk lekgrupp här i Lugano som träffas varje vecka. Just nu är det nio barn mellan 4 månader och 4 år som är med. Idag har vi, till Axels och Claras stora förtjusning, haft piratkalas med skattjakt.


2011-03-13

Bayernvecka

Nu har jag varit i Bayern en vecka med barnen. Ensam med barnen. Utan Marco. Det gick! Och jag är jättestolt att det gick så bra. Vi körde från Lugano i lördags morse och kom fram till München någon gång på eftermiddagen. Det är fem timmars körtid, men med paus för kissning, ätning, amning, filmbyte, tankning och ytterligare några anledningar tog det lite längre tid.

I München bodde vi hos Petra, Matt, Kate och Jack i fyra dagar.
På söndagen var vi på Kind- und Jugendmuseum där de hade en utställning om rörelse. Axel gjorde sig ett par egna sandaler som han sedan hade på sig hela dagen, byggde en raket som man kunde pumpa luft i så den flög ända upp i taket och pysslade sig en ring (som väl kanske låg något utanför temat, men ändå...).
På måndagen var vi på Deutsche Museum som bla har en barnavdelning med brandbil, musikinstrument, vattenlek (jodå, vi fick använda torktumlaren efteråt) samt stora avdelningar med skepp, flygplan osv. Egentligen hade man nog kunnat tillbringa en hel vecka bara där, för det är gigantiskt!
På tisdagen var vi i djurparken hela dagen. Tigrarna, aporna och den stora gungan var Claras favoriter. Axel kom ihåg det mesta sedan sist vi var där och var inte lika lättimponerad, men ändå nöjd med att vara där igen.
På onsdagen lämnade vi famljen Wolf och fortsatte söderut. Vi stannade till på Kölles stora inomhuslekplats där vi träffade Anki, Emma och Elvira och stannade i många timmar. Både Axel och Clara var helt slut efteråt och höll sig knappt vakna tills vi kom fram till Lenggries och Dani, Niko, Finn och Jonna.
Torsdag förmiddag tillbringade vi hos Andrea, Leo och Luis med prosecco för mig och Andrea och lek och pizzabakning för barnen.
På fredagen åkte vi till Reichersbeuern, där vi bodde tidigare, och tittade på huset, hälsade på grannen och åkte fram och tillbaka genom byn otaliga gånger. Axel var lite ledsen när vi var vid huset, men lycklig över allt han kände igen i byn.
Sista dagen träffade vi alla gamla kompisar och fröknar från Pusteblume (utomhusdagiset) innan vi avslutade dagen, och veckan, med att grilla pinnbröd ute i trädgården.
Igår packade vi slutligen in oss och alla prylar i bilen igen och åkte tillbaka hem. Även den här gången gick resan bra, förutom att det var rätt segt på slutet med alla tunnlar, serpentinvägar och nu även dimma som var så tjock så man knappt såg vägen framför sig.

På det stora hela; Vi har gjort ALLT och träffat ALLA som vi ville. Vi är jättenöjda allihop! Det har gått utmärkt att resa ensam med tre barn och nu vet jag att det går. I maj gör vi om det igen - fast till Sverige. :-)