2011-05-19

En svensk, en tysk och en italienare...

Nej, det är ingen Bellmanhistoria. Det är nationaliteterna pa mina barn.
Axel är den enda av dem som har ett svenskt pass. Clara har bara ett tyskt och idag var jag och hämtade ut Oscars pass - som är italienskt.
Undrar om de tar mig för kidnappare eller människorsmugglare när jag visar upp den samlingen i passkontrollen...?

2011-05-15

Stor och liten

Vita lögner

Axel: Mamma, jag tycker inte om potatismoset...!
Jag: Potatismos? Det är ju Batmanmos! Om du äter riktigt, riktigt mycket kan du kanske klättra uppför husväggarna som Batman!

Jo, det gick hem. Han at som aldrig förr...
Far man ljuga för sitt barn?

Piff och puff

2011-05-14

Sagt av Clara

Sagt av Clara, medan hon lyckligt sprang omkring i trädgarden med en stor vit sten;

- Tooooo mant! Tooooo mant! Toooo mant!

Yes, tjejen vet att uppskatta en stor diamant. Det var för övrigt de första tva orden hon satte ihop. Innan har hon pratat med enstaka ord. Hon lär väl bli dyr i drift... ;-)

2011-05-09

Nu

Jag tränar pa att njuta av nuet. Ibland gar det bra. Som nu tex. En islatte, en mokkayoghurt, färdigköpta laxsmörgasar, förmiddagssovande barn och min laptop i knät. Det är njutning pa riktigt.


PS. Tur att "nu" är kort, för redan innan jag skrivit färdigt inlägget visade det sig saklart att de sovande barnen inte alls ville sova... Men det var tva bra minuter ialla fall. :-)


PS 2. Ja, men nu menade jag naturligtvis inte att jag inte njuter när mina barn är vakna! Det är bara en annan slags njutning. Lite fler riktigt djupa andetag och egoistiska sysslor när de sover bara.

2011-05-08

Kan man...

...sätta in en födelseannons i tidningen ett knappt halvar efter att barnet i fraga fötts? Det känns ju lite futtigt att Axel och Clara fatt sina egna födelseanonser och inte Oscar. Ännu.

Skön helg!

Vi har haft en sa skön helg!

Igar var vi och vandrade pa Monte Bar igen. Förra helgen var vi ute en hel dag och barnen gick och gick och gick. Till och med Clara tog sig ju uppför berget. Men igar var vi alla lite slöa sa det blev mest nagra timmars promenad med manga stop. Men att studera myrstackar och mata dem med kex, hitta en slänt full med smultron, leta efter fina pinnar (tja, eller riddarsvärd da'ra...) och plocka blommor är ju ocksa värt en utflykt.
Pa kvällen satt jag och Marco ute i trädgarden och at fondue och drack gott vin. I shorts...! Härliga sommarvärme!

Idag är det mors dag här, sa jag firades med vackert halsband fran Axel och chokladtarta till frukost. Sedan hade vi en slö förmiddag i trädgarden och slutligen var vi pa trevligt barnkalas hos Lucas som fyller tre ar. Glada, nöjda barn och väldans trevliga föräldrar. :-)