2012-03-13

Kvartsamtal

Idag har jag och Marco varit pa kvartsamtal hos Axels dagis. Fröken berättade att han är en vaken och intelligent kille som alltid fragar om det är nagot han inte förstar. Han är nogrann, ordentlig och skötsam. Och blyg. Väldigt blyg, enligt henne. Det är nästan lite lustigt med tanke pa hur vild Axel varit tidigare och att jag inte tror att hans svenska kompisar uppfattar honom som det minsta blyg. Italienskan är fortfarande inte perfekt och kanske är det just för att han inte känner sig säker pa italienskan som han är sa tyst och därför uppfattas som blyg.

Vi fick lämna önskemal om vilka barn som ska ga i samma klass som honom till hösten och nämnde tva killar och en tjej som bade han och vi tycker om. Hoppas det blir sa.

Stackars Oscar

Oscar har haft en rätt jobbig dag. Först blev han vaccinerad med en spruta i varje arm. Därefter fick han ta blodprov i fingret för att se om hans laga järnvärde blivit bättre. Pa det följde en rejäl pannstörtning pa lekplatsen som resulterade i en rejäl bula och manga tarar. En och annan istötning i vassa hörn gick av bara farten. Slutligen fick han en halv flaska schampo hälld över huvudet (fullt paklädd) av sin nagot speedade storasyster.
Tror han tyckte det var rätt skönt när den här dagen var till ända.

15-manaderskontrollen visade pa 9,7 kg och 80 cm. Och ett stooort huvud. Liksom sin far. :-)

2012-03-08

Bad hair day

Ni vet när man tidigt pa morgonen upptäcker att brödet är slut. Även det i frysen. Även knäckebrödet. När man alltsa maste ställa sig och steka pannkakor till frukost innan klockan 7 pa mogonen. Och när man sedan upptäcker att även allt schampo är slut. Även det som man trodde fanns i nagon liten hotellflaska. När man maste tvätta haret med barnens schampo sa man luktar hallongodis i haret.
Da, just da, önskar man att det vore helg istället.