2009-02-11

Vilde

Axel har ritat. Med tuschpenna. På min mobil. På Marcos laptop. På Marcos skrivbord. På tangentbordet till stationära datorn. På trådlösa musen.
Det är blått. Överallt.
Nej, det går inte bort.
Innan klockan blivit åtta på morgonen.

2009-02-05

Waldkindergarten

Nu har vi anmält Axel till Waldkindergarten som börjar i september. Tyvärr är sannolikheten att han får en plats ytterst lite efterssom de har så få lediga platser, men vi gör ett försök ialla fall.
I lördags hade de "Öppet..." ehhh..... "Öppen skog?" och det verkar vara så bra och genomtänkt alltihop. Varje morgon börjar med morgonsamling i deras lilla glänta i skogen. Därefter är det olika aktiviteter varje dag. En dag i veckan är det pyssel, en dag i veckan lagar de mat eller bakar (pinnbröd som grillas över öppen eld tex), varannan vecka gör de utflykter (senast hade de varit i ett bageri där de fått baka sina egna brezen som de sedan ätit till mellanmål) och varannan vecka har de musikundervisning av musikskolan. Dessutom har de förskoleundervisning för de barn som snart ska börja skolan, skidskola en vecka varje säsong osv. Resten av tiden är det aktiviteter som pulkaåkning, utflykter i skogen, besök på bondgård osv.
Personalen verkar också strålande! Det är en man och tre kvinnor som ansvarar för 19 barn.

Allt är verkligen precis som man kan önska! Förutom då att det är minimal chans att han kommer in...