2008-12-26

Jul i Peschiera

Julen firades vid Gardasjön med italienska delen av släkten i år.
Det är... ansträngande. Hur vänliga, glada, översvallande, generösa och positiva de än är så blir det rätt intensivt. Höjdpunkten var väl när vi var 14 personer som skulle dricka julkaffe tillsammans. Jag är helt slut efter sådana tillställningar.

En dag överraskade avärfar med att ha bokat bord på tjusig restaurang inne i Verona. För oss alla - inklusive Axel så klart. Axel var måttligt imponerad av de vita dukarna, exklusiva porslinet och dyra vinerna. Men han tyckte det var kul att kasta potatis. Plötsligt greppade han en bit, slängde sig runt i stolen och hivade blixtsnabbt iväg en potatis. Den hamnade precis på kavajslaget på en äldre herre och fastnade där. Mannen i fråga märkte inget, men det gjorde hans sällskap. Det rådde inget större tvivel om vem i lokalen som var den skyldige, så Marco fick göra sin faderliga plikt och gå och be om ursäkt - och plocka bort potatisen från kavajen. Svärföräldrarna var upprörda, men jag och Marco fnissade lite inombords. Det VAR ju faktiskt rätt kul.

På julafton flydde vi till Gardaland som var julpyntat och otroligt mysigt. Vi åkte karuseller, gick på barnteater, tittade på jultomtar, lyssnade på julmusik och hade en jätteskön dag, bara vi tre. En höjdare faktiskt!

En jordbävning satte lite extra spänning på tillvaron en eftermiddag. Skitläskigt! Särskilt när man befinner sig på fjärde våningen. Hela huset skakade och gungade enormt, så det var ingen tvekan om vad som hände. 5,2 uppmättes den tydligen till, så det var lite krut i den.

Nu är det ialla fall VÄLDIGT skönt att vara hemma igen och VÄLDIGT skönt att det dröjer ett år till nästa jul.

Inga kommentarer: