2010-06-26

U6 och U8

U6 och U8, eller 1-årskontroll och 4-årskontroll som det väl heter i Sverige, är nu avklarade.

Clara är 72 cm lång och väger 8,4 kg. En liten plutta fortfarande alltså. Hon är alldeles frisk och precis som hon ska - och extremt aktiv. "Storebror lär inte få det lätt med en så vild lillasyster" var läkarens kommentar. (Och storebror är inte direkt lugn...)

Axel är 101 cm och väger 15 kg. Ännu en smalis. Han fick pluspoäng för att han klär på sig själv, för sin motorik och för sin trespråkighet. En antydan till minuspoäng fick jag för att vi låter honom titta på film varje dag. Jag skarvade sanningen och sa att det var lite färre minuter/dag än vad som verkligen var fallet. En halvtimmas film/dag var tydligen ok. Inte mer. Och inte TV. Tydligen finns det en ny stor undersökning som bevisat att skolbetygen sänks med 10% för varje tv-timma/dag. Aj, då. Här är det nog en halvtimma på morgonen och en halvtimma på kvällen. Betygssänkning med 10% alltså.

2 kommentarer:

Mikaela de Ville sa...

Duktiga små!
Jag tror nog att den där TV-tittar-statistiken är lätt överdriven. Det måste ju bero på väldigt mycket andra saker. Som att om man tittar ofantligt mycket på TV för att mamma och/eller pappa inte har tid, kanske dom inte har tid att läsa läxor med en heller osv.

Gunilla sa...

Mmmm - tror oxå det där kan tas med en nypa salt. Men grundtanken att annat än TV är bra men man ska inte ha dåligt samvete för sånt!