2010-10-25

Monteviasco

Söndagens utflyktsmål blev Monteviasco på italienska sidan av gränsen. Det är en liten by som man bara kan nå via linbana och som har 12, TOLV, fasta invånare. Två restauranger, en liten turistshop (sa åtminstone skyltarna), en kyrka och en läkare (med mottagning på onsdagar kl 12.15-12.30. Haha!) finns också. Ena restaurangen var fullbokad när vi ringde på morgonen, men den andra fick vi plats på. Det blev en härlig lunch med antipasti, risotto funghi porcini och glass gjord på getmjölk med varma skogsbär till efterrätt. Jo, visst hade det varit ännu bättre med salami och olika sorters rökt och torkad skinka, ett stort ostfat och en kanna vin - men det här gick också. När den här graviditeten är över behöver jag ju aldrig mer avstå sådana läckerheter. Till dess klarar jag mig.
Barnen tyckte att linbanan var spännande, den lilla pyttebyn med sina trånga gränder var kul att springa omkring i och de var nöjda med maten. Härlig dag alltså!





3 kommentarer:

Annina sa...

Så mysigt! Åh vad mycket vackra ställen det finns! Små byar på bergskanterna... och små restauranger med en italiensk mormor i köket... hur kan man låta bli att älska dem? :)

Fina sa...

Mysigt!

Mikaela de Ville sa...

Låter alldeles underbart!
Men du, nu tycker jag snart du får bjuda på en bild på lilla (?) magen!
Kram.