2012-10-21

Fotbollsdag

En hel dag med bara fotboll. Det kändes ju inte helt lockande om jag ska vara ärlig. Särskilt med tanke på att det hela började kl 8.00 och höll på till kl 16.00. Dessutom en söndag då Marco var bortrest. Men det var ju bara att ställa klockan på tidigt väckning, släpa upp tre trötta barn och traska iväg till fotbollsplanen för årets största knatteturnering.

Fast med 23 grader (kan det verkligen ha varit SÅ varmt?), strålande solsken, fantastisk utsikt, trevliga människor och i stort sett bara nöjda fotbollsspelare så fick jag ju omvärdera det hela. Vi bor i en del av Lugano som bara tycks bestå av barnfamiljer och alla känner varandra mer eller mindre. Det är trevligt. Väldigt trevligt faktiskt. Det hämtas förmiddagskaffe, det grillas revben och lagas jättegrytor med pasta, man ser efter varandras barn, delar med sig och är generösa till sinnet. Förbaskat trevligt helt enkelt!

Hur fotbollen gick? Nja... Axels lag fick möta killar som var både ett och två år äldre, så två vinster och fyra förluster var väl helt okej. Huvudsaken var ju att alla fick medalj!

1 kommentar:

Martina sa...

Härligt med san fin gemenskap!
Och som sagt, det viktigaste var ju att alla fick medalj.
Kramar