2009-12-15

Osteopat igen

Idag var jag med Clara hos osteopaten igen. Hon är verkligen som en modern häxa. Hon "känner" och "upplever" saker hos Clara och det hela verkar lite flummigt.
Idag nämnde jag att amningen fortfarande gör ont ibland. Hon kände då i gommen och hittade en benknota som bildat en "tröskel" vilket gör att Clara inte kan dricka ordentligt. "Den måste bort." sa hon och började behandla genom att hålla ett pekfinger i munnen på Clara en stund. Sedan övergick hon till att hålla om Claras huvud medan jag ammade henne. "Nu släpper spänningen." sa hon plötsligt. "Nu kan det hända att hon börjar gråta lite." Clara, som annars är utsträckt och ganska spänd i kroppen, kröp ihop till en liten boll och snyftade i min famn i fem minuter eller så. "Det är minnen från förlossningen som kommer ut." förklarade hon. Ehh... Jaha.....
Hon sa att nu har vi klarat av ett stort steg och Clara såg redan mycket mer avslappnad ut och blicken var mycket lugnare. Efteråt sov Clara i flera timmar och sedan dess har hon faktiskt varit betydligt mjukare och mer avslappnad i kroppen.
Tja, modern häxa som sagt.

3 kommentarer:

Ulrika sa...

Spännande :o)

Mikaela de Ville sa...

Men oj vad spännande. Jag hade faktiskt aldrig hört talas om en osteopat innan någon föreslog ett besök hos en sådan för att få bukt med Veras nattliga pruttar! :o) Och för Clara verkar det ju vara bra! Nu har Veras mage blivit bättre alldeles av sig själv, men hon vaknar ändå var och varannan timme om hon inte sover i vår säng, så så var det med den teorin... :o)
Och jaaaa, ni har finaste stjärngossen och finaste lucian! Jättesöta!
Kram!

Annina sa...

Wow vad häftigt! Tänk om alla läkare var sådana, så friska vi alla skulle vara?!