2009-12-12

Osteopatbesök nr 2

Första osteopaten som vi tog med Clara till var ju helt vrickad. Nu har vi hittat en annan som Clara var hos igår. Denna var helt strålande på alla sätt! Hon var trevlig, mjuk, kompetent, fin mot Clara och... tja, oerhört empatisk helt enkelt.
Hon förklarade bla annat att Clara är ett "typiskt kejsarsnittsbarn "och det är det som påverkat hennes rörelsemönster och gjort så att det uppstår spänningar i kroppen och hon har blivit sned. I flera andra länder behandlar man tydligen alla kejsarsnittsbarn direkt efter födseln för att förhindra detta. Men inte här. Och definitivt inte i Sverige (skattepengar, skattepengar...). För att komma till rätta med det har vi fått tips på hur vi ska bära, lyfta, lägga, hålla osv samt att vi ska komma till ett antal behandlingar framöver. Känns så otroligt bra!

Förutom de rent medicinska observationerna och undersökningen berättade hon att Clara är extremt motoriskt utvecklad. "Aussergewöhlich!" Flera gånger påpekade hon det, skakade på huvudet och sa att här kommer vi få fullt upp. Det har vi ju hört ända sedan jag var gravid med henne och vi skulle göra ctg och ultraljud vareviga vecka. Samt av barnläkaren vid ett flertal besök. Och nu alltså.
Tja, om man känner storebror är det kanske inte direkt förvånande. Det lär alltså bli livat här framöver. Bra så. :-)

Inga kommentarer: