2010-01-01

Nyårsfirande

Vi tillbringade nyårsdygnet hemma hos kompisarna Dani & Nicko och deras barn Finn och Jonna. Firandet innehöll allt som ett bra nyårsfirande ska: God mat, mycket mat, gott vin, tomtebloss, raketer, glada och uppspelta barn, trevligt sällskap och för lite sömn.
Vi smälte bly, vilket jag aldrig gjort förut, som vi sedan hällde i en skål med kallt vatten. Det stelnade i alla möjliga konstiga former och skulle tolkas som ett tecken på vad som kommer hända under året. Har vi nu gjort en korrekt tydning kommer Marco börja spela golf (moahahhahahaa!) och jag och Dani kommer få väldigt mycket pengar. Vi får väl se...
Axel vaknade igen vid 12-slaget och kom upp med tårar i hela ansiktet - skräckslagen över alla raketer. Även Clara höll sig vaken och det var mysigt att hela familjen kunde kramas och önska varandra gott nytt år. Som en klassisk barnfamilj gick vi alla och la oss redan vid halvtvåtiden.

Idag har vi gått en långpromenad i skogen. Axel och Finn är ju båda vana att vara ute och röra mycket på sig så de klarade utan problem en tretimmarspromenad, trots sömnbrist. Tuffa killar.

2 kommentarer:

elisabeth/elin sa...

Att smälta tenn är en finsk tradition. Har aldrig provat själv, men min bästa vän gör det varje år strax innan 12-slaget.
Alltid kul att prova nya saker!

Liselotte sa...

Min karibiska svärmor berättade att dom som barn lät ett glas vatten stå i solen hela dagen på påskafton för att sedan hälla i en äggvita i vattnet och tyda figuren som bildades. Antar att bly ger lite intressantare spådommar än äggvita på våra breddgrader - nästa år kommer du flyta på ytan, vara genomskinlig och slemmig, typ.... Varje år.