2010-03-28

Palmsöndag och påskmarknad

Idag firas det "palmsöndag" här. Männen har på sig sina gröna filthattar med fjädrar och emblem, lederhosen, grå stickade strumpor till knät och grå filtjackor med broderier. Kvinnorna har sina finaste dirndlar med blus, klänning och förkläde. Barnen är klädda som små kopior av de vuxna och går hem till släktingar och vänner för att ge bort buketter av vide. Dessa ska symbolisera palmkvistarna som hälsade Jesus välkommen in i Jerusalem på just palmsöndagen.

Efterssom det är ont om lederhosen och dirndlar i den här familjen tog vi en sväng till påskmarknaden i Tölz istället. Hade det inte varit för vädret kunde det lika gärna vara julmarknad, höstmarknad eller någon annan marknad. Det är i princip samma saker som säljs oavsett säsong. Men vad gör väl det när det finns karusell, glass, ballonger och påskharar?

2 kommentarer:

Martina sa...

Oj, vilka snygga outfits à la Heidi och familjen von Trapp typ!

Och det där med pask- och julmarknad är typ som i Svergie med julmust och paskmust, det är bara etiketten som ändras men innehallet är ju detsamma!

Petchie75 sa...

Kul att läsa om påskfirande (palmsöndagsfirande) hos er. I Spanien går man i kyrkan och sedan får man olivgrenar som är välsignade som ska sättas på huset och skydda familjen under året (låter faktiskt lite hedniskt tycker jag ;-)). Men inga fina dräkter, de sparas till processionerna på torsdag och Långfredag.